Natuurlijk Scandinavië

Snowboarden in 3,5 m poedersneeuw

  • Noorwegen, Skiën, Wintersport

Snowboarder Pim Stigter en fotograaf Erwin Janson trekken regelmatig samen erop uit in meest uiteenlopende locaties in de sneeuw in alle uithoeken van de wereld; dit keer was Fjord-Noorwegen aan de beurt.

Aan sneeuw geen gebrek in de omgeving van Voss. De surfers trokken een paar dagen samen op en verkenden de mogelijkheden in de twee nabijgelegen locaties: Voss resort en Voss Fjellandsby. Beide skigebieden groeien de komende jaren zo uit dat ze alle bestaande Noorse skigebieden voorbij gaan.

Voor Pim Stigter die deelnam aan een groot internationale toernooien en ooit nationaal kampioen was de kennismaking met de Noorse sneeuw nieuw. Groot was zijn bewondering voor de mogelijkheden in beide gebieden. Zowel overdag als 's avonds en 's nachts waren ze actief op de berghellingen bij Voss. Het meest opvallend vonden zij de hoeveelheid sneeuw en de plannen tot uitbouwen van de wintersport centra.

Doordat de bergen in Noorwegen minder steil zijn , maar er wel veel sneeuw ligt is het hier ideaal om te freeriden. Op diverse plekken gingen de boarders aan de slag. De eerste indrukken legde fotograaf Erwin Janson vast op Tacky.