Natuurlijk Scandinavië

Rondane voor alle seizoenen

  • 09 september 2019
  • Noorwegen

De keuze aan gebergten in Noorwegen is groot. Elk gebied heeft zo zijn eigen bijzonderheden. Rondane is vooral afgerond en open; je kijkt er zonder veel moeite alle kanten op. Een ideaal wandelgebied voor wie niet de allergrootste uitdagingen zoekt. 

De bergen van Rondane liggen er vredig en afgerond bij. Misschien is het daarom wel zo populair in Noorwegen zelf, ook voor kinderen. Voor wie nog nooit hoog in de bergen geweest is, is Rondane een mooi gebied om de bergen te verkennen en er tochten te maken op en langs de bergen. Het aantal mogelijkheden is groot, mede omdat het gebergte varieert in toppen en moeilijkheidsgraad. Ook voor wie liever de fiets pakt is Rondane een mooi gebied om erop uit te trekken.

Alle seizoenen
Rondane is aantrekkelijk in alle seizoenen. In de winter is het een aantrekkelijk langlaufgebied met een uitgebreid loipenetwerk. Leuk om van hut naar hut te langlaufen en onderweg even in een andere hut wat te eten of te drinken. Als in november de eerste sneeuw valt, trekken de eerste langlaufers er op uit. In de zomer is het een eldorado voor wandeaars en fietsers.En is het eenmaal herfst dan kleuren de hellingen alle tinten rood en geel die je maar bedenken kunt. DE eerste sneeuw op de toppen maakt het plaatje helemaal compleet.